Foto: Reuters
Zanimivosti

Avstrija brez osvojene medalje doživela najslabše igre v zadnjih 50 letih

Zanimivosti - sobota, 11.08.2012 ob 11:37

Tik pred koncem in uradnim zaprtjem olimpijskih iger v Londonu, Avstrija objokuje popoln neuspeh v zadnjih 50 letih na največjih športnih igrah. Avstrijci so ostali brez medalje kakršnegakoli leska, razočarani pa so nad predstavami športnikov, ki si bili pred odhodom v London v nekaterih športih veliki favoriti za medaljo.

“Največja olimpijska tragedija je zdaj uradna,” so zapisali v tabloidu Österreich, potem ko sta veliki kandidatki za olimpijsko odličje – tekmovalki v kajaku kanuju na mirnih vodah Yvonne Schuring in Viktoria Schwarz – v finalu končali le na petem mestu.

“Olimpijske igre: konec je,” se glasi eden od naslovov v dnevniku Die Presse, dnevnik Salzburger Nachrichten pa sprašuje: “Kaj je šlo narobe v Londonu?”

Avstrijski športniki bodo danes in v nedeljo nastopili še v maratonu, modernem peteroboju, gorskem kolesarstvu in ritmični gimnastiki, a največji upi za eno od odličij so že na poti domov. Avstrija je brez medalje OI končala le igre v Tokiu 1964. Minister za šport Norber Darabos je ob tem izrazil razočaranje in pozval k “popolni reformi financiranja športa.”

Avstrijski športniki in športnice sicer na zimskih OI osvajajo precej več medalj, na zadnjih v Vancouvru so jih osvojili 16, od tega štiri zlate. “Toda zima prihaja kmalu … do takrat bo polom iz Londona le še voda pod mostom,” so zapisali v Salzbruger Nachrichtenu.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar