Foto: AP
Zanimivosti

Se spomnite pijanega ruskega skakalca v višino? Včeraj je postal olimpijski prvak

Zanimivosti - sreda, 08.08.2012 ob 16:03

Včeraj se je v Londonu razpletel tudi boj za olimpijskega prvaka v skoku v višino, kjer je zmago prepričljivo slavil Rus Ivan Uhov, ki je preskočil kar 5 centimetrov več od drugouvrščenega Erika Kynarda. Mnogi so se takoj začeli spraševati, kako bo Ivan proslavil svoj uspeh.

Razlog za takšno razmišljanje pa je zlobnim jezikom dal ruski atlet kar sam, saj je postal prava spletna zvezda, ko je septembra leta 2008 na mitingu v Lousanni nastopil močno vinjen, saj je ves čas med in tudi že pred tekmovanjem pil vodko, ki naj bi mu pomagala zmanjšati trpljenje po koncu zveze s partnerico.

 

 

 

Mednarodna atletska zveza mu je takrat izdala strogo opozorilo, ni pa ga kaznovala s prepovedjo nastopanja. Uhov si je vseeno vzel nekaj časa zase in je naslednjič nastopil šele januarja leta 2009.

 

No, Rus je takratne težave pustil za sabo in je v naslednjih letih dvakrat (2009 in 2011) zmagal na evropskem prvenstvu v dvorani, enkrat pa je postal tudi dvoranski svetovni prvak (2010). Tudi v London je prišel odlično pripravljen ter odločen, da poseže po najvišjih mestih, kar mu je nazadnje tudi uspelo.

 

(dw)

Komentarji
  1. Dodaj komentar