(Foto: AP)
Zanimivosti

Najstarejši olimpijec v Londonu: Pri 71 letih že razmišlja o Riu, a se boji, da je njegov konj prestar

Zanimivosti - sreda, 08.08.2012 ob 14:29

Na olimpijskih igrah v Londonu nastopa kar nekaj posebnežev. V to kategorijo bi bržčas lahko uvrstili tudi Japonca Hirošija Hoketsuja, ki s svojimi 71 leti velja za najstarejšega olimpijca na letošnjih igrah.  

"Zakaj se vedno znova vračam? Žene me želja po uspehu," priznava Hoketsu, ki svojo državo na olimpijskih igrah zastopa kot jahač.

Trdoživi Hoketsu je najstarejši Japonec, ki je kdajkoli zastopal deželo vzhajajočega sonca in velja za drugega najstarejšega športnika, ki je nastopil na olimpijskih igrah. V letih ga prekaša le še švedski strelec Oscar Swahn, ki je z 72 leti nastopil na igrah daljnega leta 1920.

Japonec je z nastopi v Londonu že zaključil, s svojim 15-letnim konjem po imenu Whisper pa je zasedel zelo solidno 17. mesto. "Želim si nastopiti tudi na igrah v Riu leta 2016, a se bojim, da je moj konj prestar,“ v šali pove Hiroši.

Olimpijec je svoj prvi olimpijski nastop vknjižil leta 1964 v Tokiu, kar 21 let preden se je rodil izjemni plavalec Michael Phelps. Svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev pa je sicer uspel doseči pred štirimi leti v Pekingu, ko je zasedel 9. mesto.


 

Komentarji
  1. Dodaj komentar