Foto: Reuters
Zanimivosti

Številka 1356 očitno nesrečna za kitajskega šampiona Liu Xianga

Zanimivosti - torek, 07.08.2012 ob 19:03

Olimpijski prvak iz Aten 2004 v teku na 110 metrov z ovirami, Kitajec Liu Xiang, je v današnjem nastopu, ki ga je po padcu končal v kvalifikacijah, nosil prav isto številko, kot na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Tudi takrat se ga je držala smola, saj je zaradi poškodbe Ahilove tetive še pred tekom zapustil stezo.

Liu se že drugič zapored od olimpijskih nastopov poslavlja po kvalifikacijah. Kitajec je v Londonu podrl oviro, dobil udarec v Ahilovo tetivo in izgubil vse možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje.

S steze je danes odšepal po levi nogi, sicer pa je imel težave z Ahilovo tetivo na desni nogi zaradi kroničnega vnetja že v Pekingu, ko je tudi takrat moral predčasno zaključiti svoj nastop. Poškodba naj bi se mu sicer vlekla že šest ali sedem let. Takrat je hitri Kitajec napovedal, da mu poškodba ne bo preprečila nadaljnjih uspehov, poleg tega je napovedal veliki povratek na naslednjih olimpijskih igrah.

Liu, olimpijski prvak iz Aten, se je sicer počasi vrnil v staro formo, a mu je uresničitev zastavljenega uspeha v Londonu preprečil padec, morebiti pa tudi nesrečna startna številka 1356, s katero je nastopil tudi na igrah v Pekingu.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar