Foto: Reuters
Rekordi

Dan rekordov na velodromu

Rekordi - četrtek, 02.08.2012 ob 22:18

Na olimpijskem velodromu, kjer so kolesarji in kolesarke danes merili moči v ekipnem sprintu, je bil dan za rekorde. Pri dekletih je svetovni rekord padel trikrat, za nove najboljše čase na svetu pa so poskrbeli tudi fantje.

Pri kolesarkah so se rekordi zvrstili v kvalifikacijah. Najprej sta Britanki Victoria Pendleton in Jessica Varnish postavili nov svetovni rekord s časom 32,526 sekunde, a se dosežka nista dolgo veselili.

Takoj zatem sta namreč Kitajki, Jingie Gong in Shuang Guo, postavili nov rekordni dosežek s časom 32,447 sekunde in ga v naslednjem krogu kvalifikacij še izboljšali z 32,422 sekunde. Velike favoritinje, Pendletonova in Varnish, pa sploh nista mogli več postavljati rekordov, ker sta bili izločeni že po prvem krogu po diskvalifikaciji zaradi nepravilne izmenjave med tekmo.

Hitre pa so bile tudi moške ekipe. Britanci, ki so na velodromu ubranili zlato olimpijsko odličje v ekipnem sprintu iz Pekinga, so namreč s časom 42,600 sekunde postavili tudi svetovni rekord. Philip Hindes, Jason Kenny in Chris Hoy so tako izboljšali dosežek (42,747) iz kvalifikacij.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar