(Foto: Reuters)
London

Zaključna slovesnost bo predrzna, rahlo osladna, nekoliko odpičena in trapasta, a vznemirljiva

London - četrtek, 09.08.2012 ob 18:37

Zaključna slovesnost olimpijskih iger bo po obljubah glasbenega direktorja Davida Arnolda “lepo, predrzno, rahlo osladno, nekoliko odpičeno in trapasto, a vznemirljivo” potovanje skozi zgodovino britanske pop glasbe. Napovedi, da bosta nastopala Adele in Paul McCartney, so po njegovih besedah točne, ni pa potrdil, da bo nastopala tudi Kate Bush.

Arnold, sicer skladatelj glasbe za pet filmov o Jamesu Bondu, je za Daily Telegraph povedal, da so bile napovedi, da bosta na nedeljski zaključni slovesnosti nastopala Paul McCartney in Adele “strašljivo točne”. McCartney je sicer nastopal že ob odprtju iger. Vse glasnejših govoric, da bo nastopila tudi Kate Bush, pa Arnold ni želel potrditi.

Potrjeno pa je tudi, da bodo na sklepni slovesnosti nastopali legendarni britanski band The Who. Njihov pevec Roger Daltrey je nedavno razkril, da so posneli pesem, ki bo “čudovit zaključek olimpijskih iger”.

Tudi britanska pop ikona George Michael je ob začetku tedna na socialnem omrežju Twitter zapisal, da se bo “večino tedna pripravljal kot nor za zaključno prireditev iger”. Dodal je tudi, da je nekoliko živčen glede na to, da že skoraj leto ni igral.

Britanska rock skupina Muse bo ob zaključku izvedla uradno pesem teh olimpijskih iger z naslovom “Survival”. Napovedano je bilo tudi, da bo nastopila znova združena fantovska skupina Take That, a je njihov nastop še negotov, ker njihov član Gary Barlow žaluje za mrtvorojeno hčerjo.

Sicer pa se šušlja, da bodo na zaključni prireditvi nastopali še Jamiroquai s svojim hitom “You Give Me Something”, britansko-irska skupina One Direction z “What Makes You Beautiful” in Avstralka Sia Furler.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar