(Foto: Reuters)
London

Zaradi zaužitja kolačka izključen iz olimpijskih iger

London - torek, 07.08.2012 ob 11:46

  Mednarodni olimpijski komite (IOC) je iz olimpijskih iger izključila ameriškega judoista Nicholasa Delpopola. Za takšno odločitev so se pri komiteju odločili, ker so v krvi športnika našli sledi kanabisa.  

Delpopolo, ki je v kategoriji do 73 kilogramov končal na sedmem mestu, se na odločitev IOC-ja ni pritožil, je pa zato pojasnil, kako se je prepovedana substanca znašla v njegovem telesu. "Moj pozitiven vzorec je posledica nenamernega zaužitja hrane, za katero nisem vedel, da vsebuje marihuno. Zaužil sem jo le nekja dni pred olimpijskimi igrami,“ je pojasnil Delpopolo.

"Opravičujem se Olimpijskemu komiteju ZDA, svojim moštvenim kolegom in navijačem. Zaradi tega me je zelo sram. Kljub temu se veselim nastopanja za svojo državo v bodoče,“ je še dejal judoist.

Kot so dejali pri olimpijskem komiteju ZDA (USOC) naj bi njihov tekmovalec prepovedano substanco v svoje telo vnesel, potem ko je pojedel kolaček, v katerem je bila marihuana.

V svetu športa se sicer številni zavzemajo, da Svetovna protidopinška agencija s seznama prepovedanih poživil umakne marihuano, saj ta ne vpliva na boljše dosežke športnikov.

(rk)

Komentarji
  1. Dodaj komentar