(Foto:daylife.com)
London

Sprinterka razkrila jemanje prepovedanih poživil

London - nedelja, 29.07.2012 ob 20:40

LONDON - Od olimpijskih iger v Londonu se je morala posloviti tudi Tameka Williams, sprinterka iz majhne karibske države Sveti Krištof in Nevis. Williamsova sicer ni padla na dopinškem testu, temveč je sama razkrila uživanje določenih snovi. Nacionalni olimpijski komite podrobnosti o tem za zdaj ni razkril.

Kot je pojasnil podpredsednik nacionalnega olimpijskega komiteja Dennis Knight, je med pogovorom o določenih vitaminih in prehranskih dodatkih, ki jih uporabljajo športniki, domača rekorderka Williamsova sama razkrila uživanje določene snovi.

Po njegovih besedah morajo športniki namreč razkriti, katere snovi uporabljajo, pri čemer je Knight zagotovil, da so s primerom že seznanili tako Mednarodni olimpijski komite kot pristojne protidopinške in atletske organe.

Karibska športnica je sicer še v petek sodelovala na slovesnem odprtju olimpijskih iger v Londonu, že naslednji dan pa je odpotovala.

Knight ni razkril, katero prepovedano snov naj bi Williamsova jemala. Obenem pa je zanikal, da so skušali Williamsovo zavarovati pred sankcijami.

A Williamsova, kot kaže, ni edina grešnica. Ker je bila uzbekistanska telovadka Luiza Galiulina pozitivna na dopinškem testu, so jo začasno izključili z iger v Londonu. Kot je v soboto sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok), je bil pozitiven albanski dvigalec uteži Hysen Pulaku.

(sta)
 

Komentarji
  1. Dodaj komentar