Foto: daylife.com
London

Američani ostali brez prenosa odprtja londonskih iger

London - sobota, 28.07.2012 ob 11:29

Milijarda ljudi po vsem svetu si je v petek v živo ogledala slovesno odprtje poletnih olimpijskih iger v Londonu, toda v ZDA si je prenos odprtja največjega športnega dogodka leta ogledalo le nekaj ljudi. Televizijska mreža NBC je za televizijske pravice sicer odštela 2,2 milijarde dolarjev, kljub temu pa prenosa v živo ni bilo.

NBC je gledalcem ponudil kratek vpogled v dogajanje takoj, ko je bilo konec slovesnosti. Na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter, NBCOlympics, so sicer tvitali v živo o tem, kaj se dogaja v Londonu, a je to bila slaba zamenjava za prenos v živo, ki Američanom tokrat ni bil na voljo.

Medtem ko je večina sveta gledala enega najbolj pričakovanih prenosov iz britanske prestolnice, so se Američani odločili za ogled prireditve na nelegalnih spletnih straneh, veliko pa je bilo takšnih, ki so preko spleta ostro napadli NBC.

“Duševno zaostala odločitev, da ne prenašajo olimpijskih iger,” je bila ostra uporabnica z vzdevkom Candice_808, nič kaj bolj prizanesljivi pa niso bili tudi ostali tviteraši.

Pri NBC so v izjavi za javnost pojasnili le, da ne odprtja ne zaključne slovesnosti ne bodo predvajali v živo. Na strani NBCOlympics.com bodo na voljo posnetki iz otvoritvene slovesnosti, ki jo bodo nato v celoti predvajali v običajnem programu. Pojasnili so še, da pa si bo mogoče vsak olimpijski športni dogodek ogledati na NBCOlympics.com.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar