(Foto: AP)
Rokomet

Hrvaški rokometaši osvojili bronasto kolajno

Rokomet - nedelja, 12.08.2012 ob 15:10

Hrvaški rokometaši so na olimpijskih igrah v Londonu osvojili bronasto odličje. V današnjem malem finalu so s 33:26 (19:14) premagali Madžarsko. V finalu bosta ob 16. uri igrali Švedska in Francija, slednja brani naslov iz Pekinga 2008.

Hrvaška je osvojila tretjo olimpijska medalja v rokometu, pred tem so bili na igrah v Atlanti, tudi z Iztokom Pucem, in Atenah zlati. Za Hrvaško je to 22. medalja na poletnih olimpijskih igrah. V Londonu so naši južni sosedje po enkratnem uvodu morda pričakovali celo več od brona, na koncu pa so zmagali na sedmih tekmah, edini poraz pa so zabeležili na ključni tekmi v polfinalu proti Francozom.

Madžari so v tekmi za tretje mesto dosegli prvi zadetek, po izenačenju Hrvatov so še enkrat povedli (3:2), po novem izenačenju na 4:4 pa so Hrvati prevzeli pobudo, povedli in prednosti do konca tekme niso več izpustili. Madžari so držali stik do izida 8:9, nato pa je prednost v prvem delu zrasla na šest golov (19:13), polčas pa so Hrvati dobili z 19:14.

Tudi v drugem polčasu Hrvati niso popuščali. Madžari so bili odločeni zmanjšati zaostanek, a nekaj minut niso uspeli zadeti gola, Hrvati pa so hitro prišli do prednosti 22:15. Po rezultatu 30:22 je že bilo jasno, da bodo naši južni sosedi osvojili tretje mesto.

Najučinkovitejši pri Hrvatih je bil Ivan Ćupić z osmimi zadetki, sedem jih je dal Blaženko Lacković, šest pa Domagoj Duvnjak. Pri Madžarih je Gergely Harsanyi tekmo končal pri sedmih golih, Laszlo Nagy jih je dodal šest. Mate Lekai, član Celja Pivovarne Laško, je prispeval dva gola.

Statistika:

* Dvorana Basketball Arena, gledalcev 9.200, sodnika: Horacek in Novotny (oba Češka).
* Madžarska: Fazekas, Mikler, Ilyes, Csaszar, Mocsai, Ivancsik 2, Harsanyi 7, Putics 5, Laluska, Nagy 6, Vadkerti 1, Zubai, Schuch, Lekai 2.
* Hrvaška: Losert, Alilović, Balić, Duvnjak 6, Lacković 7, Kopljar 3, Vori 2, Gojun, Horvat, Vuković 1, Bičanić, Buntić 1, Štrlek 5, Ćupić 8.
* Sedemmetrovke: Madžarska 2 (2), Hrvaška 1 (1).
* Izključitve: Madžarska 8, Hrvaška 6 minut.
* Rdeč karton: /.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar