(Foto: AP)
Košarka

Američani pričakovano osvojili košarkarsko zlato

Košarka - nedelja, 12.08.2012 ob 18:13

Ponovitev košarkarskega olimpijskega finala iz Pekinga so tudi v Londonu dobili ameriški košarkarji. Ti so tekmo proti Špancem dobili s 107:100 in se zasluženo veselili osvojitve zlatega odličja.

Španci so pod vodstvo bratov Gasol in Juanom Carlosom Navarrom skozi celotno srečanje držali korak z Američani, a so slednji v zadnji četrtini, ki so jo dobili s 24:18, uspeli opravičiti vlogo favorita in se po Pekingu veselili novega olimpijskega zlata.

Pri sanjskem moštvu je bil najuspešnejši Kevin Durant, ki je poleg 30 točk dodal še devet skokov, z 19 točkami mu je sledil LeBron James, 17 pa jih je dodal Kobe Bryant. Pri Špancih je bil s 24 točkami, osmimi skoki in sedmimi asistencami najučinkovitejši Pau Gasol, z 21 oziroma 17 točkami pa sta se izkazala še Juan Carlos Navarro in Marc Gasol.

Za ameriške košarkarje je to že 14. olimpijsko zlato, medtem ko so se morali Španci še drugič zapored zadovoljiti s srebrom.

Pomen tekme je dokazal tudi obisk na tribunah dvorane North Grenweech Arena, kjer so tekmo pospremili predsednik Moka Jacques Rogge, člani španske kraljeve družine, londonski župan Boris Johnson, olimpijski ambasador nogometaš David Beckham, ameriški filmski zvezdnik Arnold Schwarzenegger in številni drugi, ki se bodo iz dvorane preselili na sklepno prireditev. Na začudenje vseh pa dvorana tokrat ni bila razprodana.

V tekmi za bronasto odličje so Rusi premagali Argentince z 81:77.

 

- košarka, moški:
ZLATO: ZDA
SREBRO: Španija
BRON: Rusija

(rk)

Komentarji
  1. Dodaj komentar