(Foto: Stanko Gruden/STA)
Atletika

Špilerjeva nastopila v okviru trenutnih sposobnosti

Atletika - sreda, 08.08.2012 ob 14:53

Slovenska atletinja Barbara Špiler je na olimpijskih igrah v Londonu v metu kladiva tekmovanje končala v kvalifikacijah. Dvajsetletnica, ki je prvič nastopila na igrah, je najbolje nastopila v tretjem poskusu, ko je kladivo pristalo pri 67,21 metra, kar je pomenilo končno 29. mesto. Kvalifikacijska norma je sicer znašala 73 m.

Špilerjeva, ki je kot mladinka obvladovala svetovno in evropsko konkurenco v metu kladiva, je v Londonu nastopila v okviru svojih trenutnih sposobnosti. S tremi meti (65,69; 62,83 in 67,21 m) je končala tekmovanje na 29. mestu. “Moj današnji nastop je nekako potekal v okviru pričakovanj. Psihično sem zelo dobro pripravljena, pred začetkom tekmovanja sem se počutila zelo močno, tudi treme nisem imela nič. Kar je bilo narobe, je bilo narobe le zato, ker sama za zdaj pač še nimam tako dobre tehnike, da bi lahko naredila en res vrhunski met. Tako da je bilo teh nekaj čez 67 metrov povsem zadovoljivo,” je po nastopu pojasnila mlada atletinja.

Kljub temu varovanka trenerja Vladimirja Keva, ki je na vrhunsko raven popeljal tudi Primoža Kozmusa, z nastopom ni zadovoljna. “Ne, nisem zadovoljna, ker vem, da sem sposobna kladivo vreči precej dlje. Ampak sem še zelo mlada in se moram za zdaj tudi s tem zadovoljiti,” je v smehu pojasnila visokorasla atletinja iz Cundrovca pri Brežicah.

Že na junijskem članskem evropskem prvenstvu v Helsinkih se je pokazalo, da potrebuje še nekaj časa, da bo dozorela tudi na najvišji svetovni ravni. Motiva in volje za trdo delo ima dovolj. “Olimpijsko vzdušje ter zlasti nastop na polnem olimpijskem stadionu – to je bilo res super. Zdi se mi, da bi lahko bila vsak dan na stadionu in uživala v vzdušju,” je dejala Špilerjeva in v smehu dodala: “To je še dodaten motiv za trening, saj mislim, da mora biti še boljši občutek, ko osvojiš medaljo in odtečeš častni krog.”

S trenerjem Kevom vrhunec pričakujeta šele na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. “Danes takoj po metih še nisem razmišljala o nastopu v Riu, a zdaj že lahko rečem, da bom naredila prav vse, da bom lahko v Riu odtekla častni krog. Za zdaj so tekmice, tiste najboljše, še par stopenj višje od mene, tako da moram še dorasti,” je zatrdila Špilerjeva.

(sta)

Komentarji
  1. Dodaj komentar